Måndag

ÅÅÅ så j*vla sköööönt!!! Kom precis hem från derby i råsunda och kan ju bara sammanfatta matchen med 3-1 till djurgården mot aik då ra. YEEEEEES!! Extra skönt eftersom aik tig ledningen med 0-1. Men sen tog djurgårn igen och kviterade till 1-1 och strax därpå kom andra målet för dif. I slutet av andra halvlek när tredje målet för djurgårn kom började aik supportrarna tåga ut av ren ilska och dif-segern var ett faktum. Gaah vad härligt och riktigt skön stämning dessutom.
Det som var roligt när vi gick därifrån var att en aik:are började sparka på johanna som även hon håller på aik. Men det hade inte den där människan fattat. Vi som är djurgårdare klarade oss däremot från våldsdåd. Ironiskt.
Men iallafall är jag riktigt nöjd nu och skönt inför morgondagen.
Skulle inte klarat ännu mer terror från aik:arna i klassen.

Fredag

Nu är denna jobbiga skolvecka över och nästan alla arbeten. Lämnade in elmotorarbetet idag och är altså klar med allt som har med no att göra för terminen, förutom ett sista arbete, att göra en elmotor. Jaja.
Men det har inte hänt så himla mycket denna vecka.
I förrgår gick jag, ellinor och stina på sts-möte (då lovisa åkte till rom igår) i östra real, så fick en titt på rebeccas blivande skola, den var finfin. Fast vi kom sent så vi fick sitta och stirra in i en stolpjävel i en och en halv timme medan en kvinna stod och babblade på någonstans framför oss. Sedan fick vi skjuts till åkeshov där vi skulle spela match. Matchen kan sammanfattas med 15-0 för oss. YEEEEEEY!!!
Gårdagen gick framförallt ut på plugg till reknikarbetet idag. Usch för det, men nu är det över och jag är glad.
Idag har jag både varit i skolan och under den. Vi bestämde oss nämligen för att utforska gångarna där nere på närmre håll. Så vi gick in där en bunt personer och började leta oss fram i gångarna. Men folk började släcka så det var kolmörkt och man såg inte sina egna fötter. Sen då man hörde andra folk som skrek då ännu ett par folk skrämde slag på de andra folket gjorde inte precis saken bättre. Sen när det äntligen tändes och blev ljust där nere märkte vi att vi fått sällskap av vår vaktmästare som frågade vad vi höll på med. Ofta han kommer precis när vi är där nere lixom. Han har aldrig varit där när pojkarna varit där nere förut, men när vi följer med, då ska han givetvis komma. Men då tog en del spurten och gömde sig och andra sprang upp i enheten. Jaja, vi slutar den här skolan om cirka två veckor. Vad ska de göra lixom?
Men det är väl ungefär det mest händelserika som hänt under dagen som jag kan komma på. Men det var iallafall kul, om man bortser från den förfärliga lukten som fanns på vissa ställen. Well, man måste ju se skolans undre om man gått där i alla år som vi gått där.

Måndag

Nu är jag hemma från tyskland och växsjö, och en dag i skolan har man hunnit gått också.
Det var jättetrevligt i tyskland och super väder varje dag. Det har varit en riktig lite family trip med massor av timmars bilåkande och lite båtåkande.
Det tog ett bra tag innan vi hittade stan vi skulle till och hotellet vi inte visste namnet på. Men efter en massa felåkande och kartläsande nådde vi vårt mål. Hotellet var helt okej, men de luktade en hel del rök. Aja, PÅ kvällen åt vi på en restaurang precis vid hitellet och gick sedan ich satte oss på en servering vid hamnen. Det var mys, men en kort fast intensiv regnskurr slog till, tur att det fanns tak som vi kunde förflytta oss till.
Dagen därpå gick vi runt i staden och tittade samt letade kläder. Min bror hittade jättemycket snygga plagg men själv fann jag nästan inget. Eller, efter timmar av letandes efter klänning till avslutningsmiddag köpte jag tillslut två kjolar och ett halsband. Men annars hade de nästan bara tantkläder i det där landet, eller där vi var iallafall. De skulle deffinitivt behöva en liten uppdatering av modet och fina kläder överhuvudtaget.
Sen åt vi iallafall lunch på en dansk restaurang där (förstod ju vad det stod någorlunda då) och hånade lite underliga människor, som gick förbi (fanns en del av dessa)
 Men de flesta tyskarna var iallafall jättetrevliga, fast näst intill varenda kotte var riktigt dåliga på engelska. 

Sen lite senare började vi vår resa till växsjö, som tog en del timmar. Äntligen framme avslutade vi dagen med räkor, bröd och kex.
Även igår bestod dagen av en massa åkande från växsjl till stockholm. Bror lämnade vi dock kvar i hans lya.

Men helgen har iallafall varit lyckad och det var skönt att komma ifrån Sveride ett tag.

Torsdag

Idag vid fyra anlände vi i växjsö och belamrade hela bror lilla lya. Hans boende är ungefär lika stort som ett hotellrum och vår packning utgör nu cirka hälften av detta utrymme. Men det är väldigt mysigt både inne och ute. Alla studenter bor ungefär på samma ställe och då blir ju allt så mycket mer spontant och man kommer närmare varandra än om man bor i t ex stockholm och pluggar och alla studenter bor utspritt över hela stan och utanför.
När jag börjar plugga någon gång efter gymnasiet vill jag ha det på samma sätt och bo någonstans långt hemifån i en sudentstad.
Iallafall, efter att vi spenderat en tid här ``hemma`` åkte vi en tur med bilen för att kolla runt lite i omgvningen och även köpa lite småsaker på ICA.
Så när vi var påväg in bredde sig plötsligt en hop av en folkmasa framför oss. Det var en massa suportrar som tågade genom viksjö för att se en match som pågick. Jag blev lite paff, trodde inte att det fanns så mycket människor i hela småland. Men tydligen hade jag fel.
Sen åke vi till vårt mål ICA där vi handlade lite mer än vad vi tänkt, cirka tre gånger mer. Men så blr det ju alltid. Right? Jag lyckades även få med mig ett par tidningar, så jag blev nöjd. Det är så roligt att bläddra igenom nöjestidningar speciellt innan sommaren när de brukar ha reportage och skriver om olika resemål och nöje under sommaren, då längtan alltid blir ännu större. Även en massa tips och idéer om sommarmodet och bikinisar et c ä alltd skoj.

Ja nu känns det som att jag kom av mig lite i mitt inlägg om växsjö. Men när jag ändå är inne på sommaren kan jag meddela att det om några dagar bara är en månad kvar tills jag, lovisa, stina och ellinor åker tll malta. EN MÅNAD. Det är ju nästan ingenting. Börjar få lite panik över detta och allt jag måste köpa och fixa innan. Och om nästan två veckor sätts betygen. Det är nästintill klart med allt jobbigt den här termminen. Typ bara en no-ppgift kvar nu.
Men sen börjas gymnasiet och då är det bara att starta om på nytt. Både skönt och jobbigt faktiskt. Men jaja först är det ett ´´långt´´ och härligt sommarlov som ligger framför oss. Skööööönt! 

Onsdag

Yees! även denna skolvecka har passerat. Nu är det kristi flygare och sedan helg. Fyra dagars ledighet altså.
Nu ska jag njuta av dessa skolfria dagar i växsjö där bror bor samt tyskland.
Ha ett bra ´´lov´´!

Tisdag

Stina heter Rut och Ellinor är en finsk pinne.

Måndag

Idag blev ungefär tio pers sterila under gympan på eftermiddan. Vi spelade fotboll vilket resulterade som sagt till att en del pappadrömar krossades. Även en del fordon på parkeringen blev skadade. Så ett tips: Parkera aldrig på skolans parkering.
Även idag smög ett par japaner omkring i skolan och fotade och ritade. Dessutom följer de efter alla lärare och ser hur de går och rör sig mellan klassrummen. Fråga mig inte varför. Detta tyckte Paw (so-lärare samt mentor) var lite lustigt och bestämde sig för att ta ett par varv runt äggulan med en förvirrad japan i hälarna.

Idag bestämdes även skoltröjor. Då vår klass inte kunde komma överens blev det vi tjejer i klassen som fick designa en tröja. Gå in på
http://livligt.blogg.se/ om ni vill se reslutatet.

En annan sak som diskuerades var vad vi ska göra av klasspengarna. Vi har drygt 5000 spenn, 300 per skalle ca.
Gröna lund kom upp som förslag, även lisseberg, fast tyvärr tillåter inte vår budget detta. Men annars så.
Några förslag på vad man kan göra? Att dela upp pengarna känns ju så tråkigt.

Ikväll är det fotbollsträning. Apropå fotboll har världens förfärligaste bild lagts ut på sportnik som är ett närporträtt av mig. Jävla bosse eller vem det är som går runt och tar smygbilder på folk och lägger ut på internet för allmänheten. Tyck synd om mig säger jag bara.

Söndag

Igår (lördag) var jag, lovisa, rebecca, johanna och ellinor på drellys fars 50-årsdag, där vi b.l.a serverade och fixade. Förutom alla vuxna var även ellinor lindh och jessica (jonas jobbarkompis dotter).
Vi hade jättertrevligt under hela kvällen och väldigt god mat förtärdes. Serveringen gick finfint och inga större olyckor skedde.

Vid tretiden begav vi oss hemåt, men vi fick skjuts av Kent (jollas pappa). Det var riktigt skönt.
Det ända var att vi hade lyckats hålla oss undan fran nåågra avslöjanden om schlagervinnarna. Men precis när vi satt oss i bilen brast kent ut ``Serbien vann``!
Det var ju lite olyckligt. Men hur skulle han veta att vi inte ville veta det. Jaja.

Jag, rebecca, lovisa ochh elly blev avlämnade hos ellinor (jolla skulle upp tidigt dan efter p.g.a tränarskurs). Där packade vi ihop hennes och lovisas grejer och drog hem till mig. Inte en kotte förutom vi sågs till på vägen.

När vi kom till vårt hus var det dags för uppesittarkväll med melodifestivalen. Vi drog ner persiennerna då det redan börjat ljusna utanför.
Så vi la oss i sofforna på övervåningen med täcken, kuddar och filtar och drog igenom de flesta bidragen. Skönt att kunna spola igenom allt snack och ´´reklam´´.
Ellinor den jäveln pallade inte trycket utan var så trött så hon tillslut gick ner och la sig. Vi andra satt uppe ett tag till.
Sverige gick det ju mindra bra för. Så lite besvikna gick vi ner och gjorde sällskap med ellinor nere i sovrummet.
Så där låg vi och snackade ett tag innan alla somnade sött vid drygt 05.45.


Lördag

Sitter här och är lite små hes efter allt skrikande som förmiddan gått ut på. Vaknade vid halv åtta av väckarklockans hemska dån och klev motvilligt upp och gjorde mig klar. Vid 09.40 träffade jag jolla och drelly på bussen då vi skulle till vällingby för att sedan åka vidare till bollstanäs där 96:orna hade match.
Jag och ellinor åkte med zoe och hennes assköna mamma. I bilen spelades b.l.a. smack that och I wanna fuck you på väldigt hör volym. Zoe går i trean.

När vi kom fram körde vi uppvärmning och laddning inför matchen. Julia klagade när vi sjöng på smack that och sa att den var extremt ute. Hon går i fyran.
Då känner man sig ganska så gammal, som att det snart är dags att börja trimma rulatorerna och börja på stick-möten på tisdagar.

Tjejerna spelade jättebra under matchen och det blev tillslut 2-2.
Vi fick t.o.m en chokladboll efteråt. Då blev vi nöjda.

Sen gick vi till bilarna igen med en halvtimmes dunkande av I wanna fuck you etc. som låg framför oss.


Fredag

Sitter och kollar på förra veckans ``talang 2007`` och har precis sett förmodligen sveriges charmigaste åttaåring. Skånske Elias är bara var ju bara så himla underbar. Så spontan och glad. Jag är förälskad.
Någon annan som också såg honom?

Torsdag

Åå vad härligt, bara en dag kvar och sen är det helg.

Imorse fick vi se en film om Auschwitz-förintelselägret. Alla fyra niondeklassare satt uppe i enheten och tittade på den, och det var tyst genom hela filmen. Usch vad hemskt att se. Allt var dessutom på riktigt, inget skådespel. Det hemskaste var nog när de obducerade barnlik, små spädbarn som de helt känslolöst rev och slet i. 
Men som Paw sa, det är viktigt att se så att vi aldrig glömmer och aldrig låter det upprepas, då var inte alla offer under andra världskriget förgäves.
  
Innan lunch hade jag muntliga nationella i svenska där man skulle sitta i en grupp och lyssna på två texter som vi två och två skulle diskutera och därefter redovisa för gruppen.
Det gick väl helt okej, var inte så himla komplicerat, det gäller bara att babbla på, sen om innehållet är intressant eller inte är en annan sak.. eller kanske inte men..

Efter lunchen hade vi direkt provet i no- och inlämning av labbrapporten på elektrolys.
Provet var hyffsat svårt, men det kändes ändå okej. Får väl se när vi får tillbaka resultaten.

Sen hade vi spanska och slutade därefter.
Fast eftersom vi har so-inlämning imorgon då jag, ellinor och rebecca skriver om USA i irak, var vi tvungna att stanna kvar ich jobba. En hel dös andra människor satt också kvar efter skoltid och arbetade. Och när vi precis skulle börja kom Paw ut genom personalrummet och frågade varför vi inte gick hem.
``Men det är ju pga av dig och din so som vi alla sitter här`` fick han som svar, samt en del argsinta blickar.

Sen fick vi iallafall ldet som var kvar av jordgubbspajen eftersom lärarna hade ett ``superhemligt`` möte där de självklart var tvungna att ha något ättbart. Då blev vi iallafall lite allärtare. 


Onsdag

Snart bär det av till ellinor med cykeln och sedan ska vi åka vidare till viksjövallen där match mot Bollstanäs ska spelas. Matchen slutar 21.00. Så man kanske är hemma runt 21.30-22.00 då duschning, hårtorkande, klädbyte och mycket annat återstår. Inte sådär jättebra eftersom man vill gärna vara utvilad till provet som vi har framför oss i morgon. Jaja, det får gå som det går.

Tisdag

Idag hade vi dansdag. Hundra små barn sprang omkring där på ``scenen`` och körde polka, fågeldansen, huvud-axlar-knä- & tå och alla de andra danserna som hör till. Även de äldre eleverna behövde genomlida en stund framför all. Vår grupp var sist ut. Hehe säger jag bara.

Sen hade vi no-genomgång. Det här området känns så onödigt egentligen. Varför ska jag veta vad elektrolys och rostskydd är? Men såhär brukar det väl kännas inför alla prov som har med no att göra.

På svenskan gjorde vi i princip ingenting, förutom att vi tjejer bestämde skoltröjor. Eftersom vår klass inte kan komma överens fick det bli så.

Sen hade vi lunch och so. Under hela den lektionen satt vi och funderade igenom hur vi ska göra med malta-resan, det kan jag komma tillbaka till någon annan gång.

Sen var den skoldagen slut. Ikväll var det träning. När jag kom ut genom dörren möttes jag utav doften av sommarregn och nyklippt gräs (det sista kanske jag inbilade mig). Men nu känns verkligen sommaren inom räckhåll och om mindre än en månad sätts betygen. När no- provet i elektrokemi på torsdag är över känns det som att allt sånt där jobbigt är avklarat för den här terminen.
Det är inte helt sant,
men nästan. 

Måndag

Igår var vi som sagt hemma hos ellinor. Fem pers i hennes kök + ellinors föräldrarsom då och då trängdes där inne kan sammanfattas med kaos.
Rebecca gjorde fel smet två gånger, jolla tappade en morot i diskmaskin, jag hade en del morot i pannan och smet i ögat, ellinor tappade ett egg på bänkn så det låg ägg gula överallt utspritt där, vi brände rulltårtan, chokladmuffinsen mosades.
Men annars gick det bra.

Idag åkte vi till vällingby där vi skulle sälja våra verk, men då vi fick reda på att det skulle kosta 600 spenn vände vi och tog bussen tillbaka. Så istället ställde vi oss utanför åkermyntan. Lite smått tragiskt kanske. Men vad gör man inte för albanien- barnen..
De flesta personerna skylllde på att det var onyttigt, en skyllde på avgaser, en gubbe tog en kaka och stack utan betalning och typ åtta människor lovade att köpa på utvägen, men försvann sedan spårlöst.
Fast trots detta lyckades vi sälja slut på allt.
Vädret var riktigt växlande. Både skinande sol, regn och blåst. Kallt var det iallafall.
De sista kakorna sålde vi till en kvinna precis innan det började spöregna. Tack för det.
Sen gick vi hem till rebecca med en kundvagn som fraktmedel. Hos henne la vi oss i hennes säng i en hög och lyssnade på musik. Efter ett par timmar gick alla hem till sig.


Söndag

Har precis ätit en god middag ute på balkongen. Vädret är underbart!

Söndag

Nu är det snart lagfoto. Jag har en tendens att se förjävlig ut på massfoton så jag är lite skeptisk.
Men jaja, får försöka hålla ögonen uppe den här gången iallafall så får det gå så bra som möjligt.

Ikväll ska vi baka hos ellinor inför stadsverke imorn då vi ska samla ihop pengar som går till en skola för bättre behövande.

Måste göra mig klat nu. Tjingepling! 

Lördag

Dagen har bestått av en välda massa gående. Jag, ellinor och stina har varit i stan i jakt på klänningar till avslutningsmiddan. I nästan 6 timmar i streck har vi gått runt och letat, utan resultat.
Usch, jag hatar när man gått en hel dag i affärer och kommer hem utan en enda pryl.
Glass och mat var väl det ända vi köpte, eller stina köpte en bikini också.

Men nu har gästligan invarderat vårt hem, kanske borde gå upp och vara lite social.
Senare ikväll ska jag höras med ellinor och stina igen. Mer vet jag inte.

Fredag

Ellinor och Lena har precis lämnat huset vårt. De kom förbi vid ungefär åtta efter att de vart nere i åkis och hyrt film. Jonas har dock ingen aning om att de skulle förbi efteråt, kan ha att göra med att hans 50-årsfest är om åtta dagar. Han sitter fortfarande hemma och väntar på att de ska komma hem med filmen.
När han ringde och frågade vart de tog vägen efter kanske en timme svarade ellinor med att de åkt runt och kommit lite vilse. Är lite osäker på att den förklaringen höll, men han är lite sjuk så..

Under tiden de var här satt jag och ellinor i mitt rum och hon plågade mig med att sjunga och titta, om och om igen, på ``They're Taking the Hobbits to Isengard`` och så kollade vi på olika klipp på yourube, därbland
http://www.youtube.com/watch?v=cNEQ_XF5ebU&mode=related&search= där de har en allvarlig debatt om böghögar i villastan, lite underhållande måste jag säga.

Förresten är det ungefär bara 50 dagar kvar nu tills vi åker till malta. Jippi. Känns som nyss det var 100 kvar.
Åå jag måste göra en nedräkningslista tills dess, får väl bli imorn eller något.

God natt allesammans! 


Torsdag

Det första jag möttes av när jag kom hem var att det stod en person på min balkong.
Först blev jag lite chockad, innan jag förstod att det var en målare.
Så började jag tänka på hur tusan han kom upp dit, sen såg jag stegen som stod lutad bredvid.
Sen gick jag och började göra iordning mellanmål medan jag funderade på om jag skulle hälsa eller bara låta det vara. Så tänkte jag igenom hur vår konversation skulle bli.
- Hej!
- Hej!
- Ja... ehm.. du står på min balkong!
- Jo, jag misstänkte det.
- Jaja, okej.. fortsätt måla. Hejdå!

Så istället struntade jag i att behöva ha det stela samtalet med personen på balkongen och gick istället ner och satte mig framför datorn där ingen såg mig och jag slapp känna mig som en fisk i glasskål.

Onsdag

Plötsligt händer det!

Idag var dagen då vår rektor bara så där bestämde sig för att ta steget.
Hon vandrade långsamt mot glasen, tog ett och fyllde på med vatten. Alldeles själv.
Några dåva aplåder spred sig i matsalen, (eller vid vårt bord iallafall.)
Sen gjorde hon en u-svängning och gick och satte sig vid ett bord i sin ensamhet.
Men, hon är ju bara människa, man kan ju inte förvänta sog att hon både ska vara social och hämta dryck själv.
Ett steg i taget.


För övrigt har vi personlig vecka de här tre dagarna innan helgen. Förmiddagen bestod av en massa EA och spanska nationella, läsförståelse. Ingen aning om hur det gick, inte så bra skulle jag tro.

På eftermiddagen hade vi musik. Eftersom vi hade glömt vår låt med text och ackord hemma satt vi i ett rum och gjorde i princip ingenting. Johanna sjöng sången hon kanske ska sjunga på skolavslutningen. Ingen av oss hade hört henne sjunga sådär och hon var jäkligt bra kan jag sammanfatta.
Det var meningen att vi skulle lyssna när Lovisa tränade igenom sin låt också. Men hon vägrade efter Johannas sång. Då blev jag sur eftersom jag hade sett fram emot det. 
Lovisa! om du läser det här.. jag kommer bli riktigt sur om du inte sjunger på skolavslutningen!
(Känn ingen press.)   

Efter musiken var det gympa där vi kollade på allas danser igen och tränade på vår egen. På tisdag är det dansdag och då ska vi visa upp! Gaaaah!!!


Tisdag

Gårdagen blev väl inte direkt som vi hade tänkt oss.
Vid halv fem träffades vi som sagt i åkermyntan där vi handlade lax, pasta, sallad, glass, maränger, hallon och ja.. allt annat som skulle ingå i vår måltid. Sen vandrade vi vidare till jollas hus där vi var de närmaste timmarna och lagade maten och förtärde den. Sen gick/åkte vi till rebecca där hon hämtade sin moppe och vi puttrade sedan vidare. Vårt mål var Baset (aldrig vart förut) där vi skulle träffa Calle och hans gäng. Så ungefär 45 minuter gick åt till att försöka hitta stället. Vi kom på lite avvägar och åkte lite vilse, men tillslut, äntligen var vi framme. Men självklart började alla stånd rivas undan när vi kom. Tajming.

Brasan där var ungefär 1*2 meter och nästan alla människor hade gått hem. Men där stod vi och puttrade vid den något iallafall värmande elden ett bra tag. Folk började ha vattenkrig med en slang de hittade där och frusna som vi var, var man ju inte sådär jättetaggad på att bli blöt, men vi undkom det.

Sen kom lite fler människor, b.l.a emelie från vårt lag. Någon lyckades fiska upp en gb-gubbe ur vattnet där (ofta det sker), men annars hände väl inte så mycket.

Efter ett tag, när kylan blev för påtaglig begav vi oss hemåt, med ytterligare en halvtimmes moppeåkande framför oss.