Torsdag

Om sex timmar sitter jag i bilen påväg mot Arlanda.
Jag, Lovisa, Ellinor och Stina åker nämligen till Malta imorgon. Där ska vi spendera de närmsta två veckorna och bara njuta av den härliga värmen.
Lite skola blir det ju tyvärr också, men bara fyra timmar per dag så det ska väl gå bra ändå. På helgerna är man ju ledig så vi börjar med två lediga dagar.
Men vi ska iallafall bo på hotell, alla fyra tillsammans och det känns jättebra.
Vi ska bo i stan så det kommer mest bli bad vid klippor men vi har pool iallafall.
Men nu måste jag packa i det sista och plocka ordning lite.
Ha en trevlig midsommar allihopa!!

Tisdag

Varför tar man inte hänsyn till alla som har sommarlov när man lägger upp TV-programmen!!!?


Fredag

Just nu är jag klasslös, eller skollös. Så om någon fragade nu vilken skola jag går i skulle jag inte kunna svara. Det är första gången på 10 år som detta inträffat. Det känns lite småskumt men ändå lite skönt. Jag har altså ingen bindelse till någon skola och har dessutom inte längre någon skolplikt. Det innebär ju att jag nu får göra vad jag vill på dagarna och kan börja jobba eller vad som helst. Det betyder inte att jag kommer sluta att gå i skolan men jag har iallafall den möjligheten rent lagligt.

I tisdags var det skolavslutning och många tårar fälldes från många personer. Det var sorgligt att säga hejdå till folk man kanske aldrig kommer få träffas igen. 
Men det var en bra avslutning och vädret var helt okej. Några hade haft kul och lagt flaggstången på taket vilket rektorn tog upp och ansåg som inte alls roligt. Det var lite kul.
Efter skolavslutningen åkte jag, melli, lovisa, elly och dahl till riddersvik där vi åt, lyssnade på musik och ja, umgicks. 
Sen gick alla hem till var och en för att sedan träffas hos mig på kvällen. Där var vi en stund innan vi gick mot riddersvik där massor av före detta nior var samlade. Det var trevligt och det var kul att träffa folk som man inte hade hunnit sagt hejdå till under dagen. Svenska kyrkan svassade förbi också och delade ut bullar och daim. Jag fick den sista daimen så jag var nöjd.

I onsdags kväll såg vi pirates of the carribean 3, vilken var den sista av filmerna. Den var bra och vi hade kul. Men det var riktigt kallt inne i sallongen och när man såg snö och kyla på skärmen blev ju inte saken bättre. Speciellt inte när en männska skulle sära på stortån och pektån och stortån trilla av pga kyla. Men mina tår höll sig kvar på fötterna under hela filmens gång och det var ju skönt.

Slut

..Imorgon är den sista av alla de hundratals dagar vi spenderar i trollboda.. 
..Det är så sorgligt när man tänker på allt man aldrig kommer få uppleva igen.. 
..Det finns dem som jag alltid kommer komma ihåg mer mer än alla andra och ni vet vilka ni är..

     ..Jag tänkte skriva ett långt inlägg om alla minnen och ...
       ..upplevelser jag har fått av åren tillsammans med er...
                  ..men det går bara inte att föra över i ord...
          ..Jag försökte men varför ska jag göra det när ni redan vet.. 
                   ..När ni vet hur mycket ni betyder... 
                               ..Hur underbara ni är... 
                        ..Jag kommer aldrig glömma...
              ..Er kommer jag bära med mig vart jag än går...
                                 
                                       ..Föralltid..

Måndag

För ett tag sen kom jag hem efter att ha kollat på bp-malmö i stadion med elly, rebecca, sandra, nicole,stina och melinda. Jag och ellin hade fått fribiljetter eftersom vi tränar 96-orna i bp. Matchen gick ju inte att jämföra med dif-aik men det var ganska kul ändå. Och Filip(/philip?) Hammar såg man också, vi tog lite smygfoton från sandras mobil men det lyckades inte så bra. Sen när vi gick förbi honom tittade han på mig i ca 172 sekund och fortsatte sedan vidare. Så nu är jag känd.


Söndag

I torsdags hade vi avslutningsmiddag i skolan och den var jättetrevlig. Innan middan vandrade jag iväg till ellinor där vi gjorde oss  iordning me kläder och hår. Lovisa var förste lockaren och klagade lite då hon i någon timme (eller två) blev påtvingad att fixa min och ellys frillor. Men tack lovisa.
Sen vid sju fick vi skjuts av ellinors bror till skolan där vi mötte rebecca och johanna. De närmsta 20 minutrarna gick åt till att rebeccas mor fick ta en väldigt massa bilder på oss.
Sen när vi kom fram till skolan hann vi inte med fördrinken riktigt utan blev nästan direkt visade till borden. Alla var jättefina i sina kläder och skön stämning. Jag tyckte vårt bord verkade ha trevligt under hela middan och jag är nöjd med bordsplaceringen.
Efter en trerätters inkluxive några tal och bildvisning vare dags för dans i matsalen. En dj var inhyrd och tur var det. Han var duktig och nästan alla dansade. Även lärarna. Fast inte Pelle Wikingsson. Aldrig Pelle Wikingsson. Inte ens när han blev inburen av ett antal människor och när folk försökte röra armarna åt honom. Inte ens då.
Det var synd. Men hade inte riktigt förväntat mig något annat. Per anders dansar helt enkelt inte.

Iallafall. Sen när klockan var runt elva började de flesta röra på sig, en del gick hem, men de flesta skulle senare vidare till lövsta, även vi. Fast inte stackars rebecca som hade höftproblem och gick hem efter middan. Stackars lilla rebecca!! :(

Men jag, ellin, lovisa, jolla, mellinda, stina och nicole gick tillsammans ner till lövsta efter att ha varit och bytt om. Fast bror skjutsade en bit. Där nere var det ganska mycket människor. En del hade slagit upp tält och en brasa var tänd. Det var iallafall trevligt och vi gick hem runt halv tre och sov hos lovisa.

På fredan var det fotbollsdag och alla var typ helt döda. Men vår klass vann iallafall en match och förlorade en. Sen badade vi.

Igår spelade vi match mot skå och vann! Det var riktigt skönt och nu ligger vi i topp i serien.
På kvällen blev jag, stina, ellinor och signe hembjudna till annicka för middag. Hon och fanny var väldigt ambitiösa när de lagade maten och det var jättegott. Josefin och sandra var där, och även sofia och sophie ett tag. 
Det var väldigt trevligt.

Idag har jag, stina, lovisa och melinda vart i stan och shoppat. Det var lite varmt men jag hittade iallafall ganska mycket. Så jag är nöjd.   

Förresten har regnet och åskan slagit till här nu som bara den. Den kom väldigt oväntat Men en åskskur är nog precis vad som behövs just nu i torkan. Och nu luktar det sommarregn i hela huset. Mmm..

Torsdag

Den här veckan har jag haft fullt upp så har inte hunnit skriva här, men här är ewn kort sammanfattning av de närmsta dagerna.
Söndag: Gick upp ganska tidigt eftersom hela familjen skulle till arboga för att fira märta (morfars brors fru) som fyllde 80 år. Så off we went och några timmar senare satt vi hos henna och käkade tårta. Vi gav henne b.l.a en chokladask i present och när vi skulle gå fick vi en annan chokladask av henne. Lite lustigt.
Sen åkte vi till min kusin och hans familj. De hade precis flyttat in i ett nytt hus och fått en liten knodd på sex veckor, så vi skulle typ gratta dem. Den lilla ungen som de döpt till Elliot var super söt, trots att han var lite fläckig till hyn och lite flintskallig. Eller han hade några strån på bakhuvet och en liten lugg längst fram på skallen.
Jag skulle iallafall hålla i det lilla knytet och fruktade skrik och gråt. Men det gick faktiskt bra och han vaknade inte under hela vistelsen hos mig. Däremot fick jag lite smått träningsverk i ena armen eftersom jag inte vågade röra denna av rädsla att den lille skulle vakna eller mosas.
Måndag: Dagen påbörjades i skolan då vi rensade, tittade på tv och jag blev helt klar med mitt slöjdarbete. Sedan begav vår klass sig till stan där vi käkade på china wong. Vi hade faktiskt förvånanstvärt trevligt tillsammans, även fast omgivningen kanske inte tyckte att det var så himla trevligt att vi var där. Sen gick vi runt en liten stund innan vi åkte hem och på kvällen var det som vanligt träning och vädret var underbart.
Tisdag Alla nior samlades på busshållsplatsen då vi skulle åka långt för att vandra i skogen. Men vandringen var inte så lång utan kanske en kvart och efter att vi käkat vår matssäck på ett högt berg vid vattnet fick vi gå hem. Så jag och några stycken tog oss till lövsta där vi svalkade fötterna och solade. När vi låg där blev vi helt nerblötade av några barn och då bestämde vi oss för att vi lika gjärna kunde doppa oss helt och hållet. Så vi gick till klipporna och tog årets första dopp. Vattnet var inte så kallt som jag trodde men ändå för kallt för att ligga i länge.
Efter att vi legat och solat där ett bra tag tog vi bussen för att åka in till globen där stackars rebecca låg med nyoppererad höft. Hon var nerknarkad och var inte riktigt hundra. Tidigare under dagen hade hon pratat i telefon med ellinor och mumlat om att benen var böjda fast när hon tittade på dem var de tydligen raka och lite i den stilen. Men när vi kom dit var hon lite klarare fast ändå inte helt som hon brukar. Putte!!
Onsdag: Nationaldag och vi tänkte fira mor som fyller år idag (7e) genom att käka i stan. Men vädret tillät oss inte med dess hetta och vi orkade inte trängas med en massa folk på trånga gator. Så dagen gick istället ut på en massa solning och slapp.
Sedan på kvällen kom melinda hit och vi kollade på ``pirates of the carribean 2``. Den var välldigt bra och nu återstår bara trean att se. Det ska bli spännande.
Torsdag: Vaknade vid halv nio i morse av att de stod och hamrade och förde ett jäkla liv utanför. Och sen har jag inte gjort så mycket. Vi börjar elva idag så det är riktigt skönt och får sluta tidigt också eftersom det är avslutningsmiddag ikväll. Det ska bli trevligt och jag är spänd på vilka som ska hålla tal och om vad. 

Om mindre än en vecka är det skolavslutning och därefter kommer vi aldrig gå i vår skola mer efter nio år!!!!

Fredag

Nu är jag trött och lite hes. Både igår och idag har nämligen jag, ellinor, rebecca, lovisa och johanna jobbat på en maskinmässa vid barkarby flygstation. Vi har delat ut flygblad och skrikit på folk. En del har tagit omvägar, oförstårligt. Men vi har iallafall fått en hel del utdelat. Detta kan bero på att vi mutat folk med kexchoklad, prackat på en del människor flera tidningar och smygit flygblad i kassarna. Men annars så. 
Förutom hard work work har vi smusslat med en massa gratis godis, kexchoklad och mättat våra magar med. Lite mat fick plats också.
Men vi har haft väldigt roligt och knytit band med en hel del grannar från mässan. Vi har b.l.a utfört bytesrätt choklad mot kepsar och ballonger där vi dragit in helium och skrikit ut olika erbjudanden. En del skrattade medans vissa tittade med något nedvärderande blickar. Men men. Vi hade kul.  
Vi har även haft på oss kepsar samt upp-och-nervända kexchoklad-paket på skallarna för att dra till mer folk.  Är osäker på om det gick hem eller inte.

Igår, efter det hårda arbetet tog vi oss till trollbodaskolans kväll. Det var mindre kul.
Sen åkte jag, elly,stina och annika på träning. Vädret var inte något vidare. Grått och lite regn. Jaja.

Och idag kommer bror hem över sommarn, skoj. Förresten är det exakt tre veckor kvar tills vi far till malta!!!!