Stämningsförhöjande

När jolla skjutsade hem mig på moppen sin igår berättade hon om mass-liken av igelkottar som resulteras av majbrasorna. Tydligen kryper massvis med de taggiga liven in i värmen och tryggheten under brasan. Detta funkar ju som ett bra hem ända tills ikväll när detta sätts i eld. Inte har väl de stackars igelkottarna någon aning om att de är påväg att begå självmord när de långsamt går in i den stora mörka högen för att sedan brännas på bål.


Måndag

Idag är det valborgsmässoafton (stavning?). Nu är Rebecca på släktkalas hos Calle eftersom han fyller år idag. När hon kommer hem vid fyra nångång ska hon, jag, ellinor och Johanna mötas vid åkermyntan och handla för middagen som vi ska laga hemma hos johanna. Vi lagar väldigt ofta mat tillsammans nu förtiden. Jag är stolt. 
Sen ska vi väl vara där ett tag innan vi går vidare till någon eld någonstans. Så kanske vi ska träffa lite människor från viksjö. 

Trevlig valborg! 

Söndag

Igår spelade jag match och laget vi mötte var Sköndahl. Det gick bra och vi vann med 6-3. Jag orkar inte sumera mer om den matchen. Sen var jag i princip bara hemma och städade lite i mitt stökiga rum. Till middag vart det grillat med pommes frites och guacamole. Sen kollad jag och pärona på Pirates of the Caribiens. 

Idag vaknade jag cih elva av att den jäkla damsugaren var igång. Sen förflyttade jag mig till johans gamla rum där det dånande oväsendet var mer avlägset. Nu ska jag snart åka till hässelby slott med ellin, jolla och dahl för att spana in våra skapelser, som vi gjort på bilden, i utställningen där. Därefter drar jag och jolla vidare för att träna 96-laget vid halv fyra.

Jag känner mig otroligt fantasilös så det här får räcka.

Imorgon är det Valborg!! Sommaren närmar sig bara mer och mer. Konstigt, med tanke på att tiden faktist går framåt..  

    

Torsdag

Idag när vi satt i matsalen och hade det trevligt  tågade plötsligt rektorn in. Jag blev lite förvånad, aldrig brukar väl hon visa sig i dagsljus och beblanda sig med vanligt folk!
Men iallafall, hon flängde med armarna och yttrade gång på gång hur hungrig hon var så att det ekade i hela matsalen (eller nästan) Sen började hon fingra i salladsbordet. Trevligt!
Sen tar hon tag i ett glas. Och vad gör hon? Jo, hon langar över det till en stackars mattant och skickar iväg henne för att fylla på vatten inne i köket.
Vattenkranen som alla andra änvänder är lixom kanske tio meter därifrån. 
Gå kvinna, gå!
Som melinda sa -Hon kräver att ketchupen ska bort för att den innehåller socker för att inte vi ska bli feta men själv kan fruntimret inte gå ett par fjuttna steg för att hämta vatten!! Ne, ibland överträffar hon sig själv den där! 

Ett annat exempel var på tårtdagen då alla klasser skulle baka tårtor. Då berättade hon i sitt tal om att alla inte borde äta tårtor, vilket ledde till att några treor tog till sig och började gråta.

Ja, det finns ganska många fall då vår käre rektor inte direkt handlat på bästa sätt. Men hon är ju bara månniska, även fast hon inte alltid själv vill inse det!      

Onsdag

Äntligen är spanska provet över!! Ja, typ 100 glosor och en massa böjningar och annat usch och fy är avklarat!
Även muntliga nationella i engelska gjorde jag innan lunch, altså har jag inga nationella prov i engelska kvar, Jippi!!
På gympan visade vi upp vår dans inför två klasser, smått pinsamt. Dessutom hade min danspartner Fanny gått hem så jag fick stå där och snurra med mig själv. Fanny, om du är borta på dansdan kommer jag strejka!
Sen var det fotboll ute på grusplan vilket var ganska skoj, vädret var jättehärligt och solen värmde.

När jag kom hem satte jag mig på balkongen ett tag och fikade med käre mor, det var skönt. Sen kom Jolla och hämtade upp mig med moppen sin och det bar av till vällingby. Där spenderade vi 1 och 1/2 timme åt att träna ett av BPs 96-tjejlag, där johannas syssling går.

Ja, det är väl ungefär så min dag har sett ut, även idag fick jag magont p.g.a allt garv i matsalen. Jag tror matt-tanterna är väldigt irriterade på oss, men efter alla utkörningar därifrån som de har utsatt oss för, tycker jag de får tåla *lite* skratt.

Ne, nu ska jag duscha! Ikväll är det grey´s anatomy.. Yeey!!!

Tisdag

Idag har jag fått träningsvärk i magen p.g.a skratt, två gånger. Första gången var i matsalen då vi diskuterade b.l.a lindsjöös och kampenborgs ovighetet i no-salen och ellinors domino effekt av bords-fall även detta i en annan no-sal. Ja det låter inte så roligt men det var det iallafall.
Den andra gången gången var på so-lektionen. Känner inte att jag måste nämna mer om detta..
Jaja, det har iallafall varit en rolig dag. Nu väntar inte så roligt spanska pluggande eftersom vi har spanska prov imorgon. USCH!  

Söndag

Helgen har spenderats hos min käre vän ellinor. Från torsdag till idag har jag bott hos henne eftersom våra föräldrar varit i scotland under denna period. 
Även två andra inneboende har gjort hos sällskap, från fredags till idag, vid namn Johanna och Lovisa.
Det har varit supertrevligt och jag är stolt över våra mat-talanger.
 
Ne nu ska jag äta en efterlängtad middag!  

Söndag

Helgen har spenderats hos min käre vän ellinor. Från torsdag till idag har jag bott hos henne eftersom våra föräldrar varit i scotland under denna period. 
Även två andra inneboende har gjort hos sällskap, från fredags till idag, vid namn Johanna och Lovisa.
Det har varit supertrevligt och jag är stolt över våra mat-talanger.
 
Ne nu ska jag äta en efterlängtad middag!  

Blå hallen

Om snart 2 timmar måste man tillbaks till skolan igen. Detta eftersom vi ska åka buss därifrån till blå hallen där skolor från hässelby och vällingby (ca 700 elever) ska dansa bugg, vals och foxtrot. Det ända vi får att förtära är vatten.
Det var väl ungefär det ända jag hade att säga I guess.

Ciao

Måndag!

Första dan i skolan på mer än en vecka var väldigt lugn. Dagen började med mentorsamling som, som vanligt, var väldigt lugn och ungefär det ända vi gjorde var att sitta och snacka och lyssna på Paw (vår lärare) som satt och jävlades med alla. Därefter var det matte där vi övade på nationella proven, som vi har på torsdag (inte på onsdag som jag trodde, sköönt). Sen var det EA (eget arbete) som jag, ellin, Rebecca och jolla spenderade med att fixa med våra bildarbeten nere i bildsalen. En del suddkrig och klotter på tavlan förekom. 
Sedan var slöjd det enda som var kvar innan lunch och det var väldigt underhållande att sitta och kolla på Bob (en lärare) som försökte klura ut vad en spolkapsel var och hur man drog upp maskinen, hur man satte på den och hur man fick ner pressarfoten. Han var inte så erfaren med andra ord.
Vi fick sluta från lektionen tidigare eftersom vi resten av dagen skulle ägna oss åt dansrepetion i gympasalen inför dans i blå hallen imorgon. Lunchen bestod av något skumma köttbullar och potatismos samt slemmiga korvar som jag inte ens vågade smaka på.
Men sen var det som sagt dans där vi gick igenom danser som bugg, foxtrot och vals. Bland det roligaste den ``lektionen`` var nog lantz min när james (gympalärare och spelare i curlingslandslaget btw) hjälpe genom att dansa med honom bakifrån samtidigt som lantz dansade med ellinor.
Okej, det kanske inte låter speciellt kul men det variallafall väldigt roligt. 

Dagen var iallafall en väldigt skön skolstart efter lovet. 

Söndag

Idag har jag vandrat i hufvudstaden hela dan. Mina fötter gör ont.Vaknade klockan tio idag och gjorde mig iordning för att åka och hjälpträna ett av BPs -96 lag(Jollas kusins lag) tillsammans med Jolla och ellinor.Så kvart i 11 bar det av till kälvesta där de spelade cup. Så vi var med på uppvärmningen och lagets match, men eftersom de förlorade den matchen (attans) skjutsade agneta (jollas mamma) oss till pendeln där vi mötte lovisa och rebecca, vilken tajming. Som vanligt blev det jäkligt stressigt eftersom pendeln stod där och väntade och en lång kö ringlade sig framför oss. Och som vanligt var stämpeltryckaren seg och lugn och verkade inte lägga märke till våra stressade ansikten. Och som vanligt drar den jäkla spårvagnen precis när vi kommer. Så rebecca hoppade och skuttade lite ilsket innan vi gick och satte oss för att vänta på nästa i solen.  Väl i stan började vi med att mäta våra magar med mat. Detta följdes av en massa spring i affärer. Alla hittade något förutom jolla denna gång. Själv köpte jag köpte 2 linnen, 1 t-shirt, ett par trekvartsbyxor och en kofta. Därefter begav vi oss till mcdonalds för att fika (budgetvarianten) och sen tog vi t-banan hem.Vädret var helt underbart och jag hade bara shorts, linne och en tröja på mig. skööönt!Det var även ett perfa väder för att grilla, vilket pappa var igång med när jag kom hem. Det är alltid gott.Nej nu ropar mamma på mig, eftersom hon ska slingra mitt hår, Om vi nu har detta hemma..

Cupp

Det är lördag och jag har varit uppe sedan 7 i morse, det var inte kul att gå upp så tidigt när man egentilgen borde få sova hur länge som man vill. Men efter en kvart av klagande och lidande tog jag mig kraft och lämnade den sköna och underbara sängen och trevade upp för att göra mig iordning.
När jag var klar skjutsade pappa iväg mig till kungsängen där vi hade/har cupp. Första laget vi mötte var bollstanäs som vi spelade oavgjort mot. Det var riktigt varmt och solen brände så kommer nog vara lite röd ikväll. Det var ovant att spela på grus nu när man är så bortskämd med konstgräs. Men men, bara man inte ramlar och skrapar upp knäna bara så är jag nöjd.
Men sen åkte vi iallafall hem eftersom nästa match är 15.30.
 
Så nu sitter jag här och laddar...

Fredag den 13e

Fredag den 13e började ju bra.. Jag gick och njöt i solskenet påväg till busstationen, sneglade mot klockan som stod på 11.25. Jag lunkade vidare i ganska lugn takt. Men så ringer telefonen och en stressad rebecca frågar flämtar ``vart är du? bussen är här!!!. Så jag börjar kuta så snabbt jag kan men självklart puttrar det röda fordonet iväg när jag äntligen fått syn på det. Blä. Så det blev till att sitta där på busstationen, lite halv svettig och rulla tummarna tills nästa buss gick 10 min senare. Så lite sen till frisörn blev man också, men hon var också sen så det jämnade ut sig. Så jag placerade mig i frisörstolen och fick ett skynke över mig.

45 minuter senare var mitt hår ungefär hälften så kort som det var innan klippningen började (det kändes så iallafall). Gaaah!! Meningen var ju att bara topparna skulle bort men icke!
Jaja, de e bara att vänja sig..

Sen bar det iväg till subway där de har väldigt goda mackor, (och kakor) om ni inte visste det. Så vi satte oss ute i solen och åt av vår fångst för att sedan dra vidare till affärerna.  Jag hittade en klänning och ett bar ballerinas. Lovisa köpte en present till kussen sin och nåt mer som jag inte kommer ihåg vad det var. Jolla köpte smink, klänning samt pennor o ritblock (där hon var på väg att få en rejäl rabatt men sumpade det) Rebecca fick ingenting. Eller jo juste en badhandske- de får man ju inte glömma. Sen kom Jollas mor och skjutsade hem oss, så våra stackars ben fick vila. Tack!

Och Ikväll ska vi träffas igen o hyra film eller bara umgås, det är alltid trevligt! 

onsdag

Solen har letat sig fram vilket passar sig utmärkt. Det har faktist varit väldigt anpassande väder för mig. När vi åkte skidor var det som sagt soligt och igår var det molnigt, vilket är skönt då man åkte bil hela dan. Och idag är det fint igen när man är hemma!
Idag ska jag träffa Jolla och Lovisa i Åkermyntan. Där ska vi köpa en massa fika som vi sen ska förtära genom picknick i Riddersvik.
Ikväll ska jag kanske gå på bio med pärona eftersom de fått några gratis biobiljetter eller hur de nu var. Kommer inte ihåg vad det var för film men de får väl bli en överraskning.

Ha en trevlig dag i solen!

Påsklov

Jao, nu är det påsklov och jag är glad. Sitter här i pyjamas och tofflor med min efterlängtade dator. För ett par timmar sen anlände jag och pärona från Vemdalen där vi spenderat dagarna dagarna sen i torsdags.
Där har vi för det mesta åkt skidor samt firat påsken bland påskkärringar, kycklingar, ägg, köttbullar et c.
För det mesta har det varit fint väder med strålande sol, ja sista dan tyckte t.o.m nån snowboardåkare att det var tillräckligt varmt för att använda en spindelmannen dräkt till skidkläder. Själv tyckte jag det såg ganska kallt ut trots solen.
Tog med mig bärbara datan upp ifall att, fast självklart funkade inte internet :( Men hade iallafall tagit med mig the sims som jag sysselsatte mig med då mormor o morfars utbud på kanaler (1an, 2an o 4an) inte räckte.

Orkar inte skriva så mycket mer om detta så jag avslutar här.

Ha ett fortsatt trevligt lov! (ni som inte bor i solna, sundbyberg och de andra ställena där lovet redan är förbi)  

fotproblem

Det är så varmt och härligt men ändå går jag runt med tjocka tofflor utan att bli ett dugg svettig om fossingarna. Ne, istället fryser jag fortfarande om de små liven. Jag förstår inte, mitt underhudsfett måste ha fördelat sig ojämnt när jag föddes eller något. Det är det som jag hatar vid skidåkning, fötterna domnar bort efter några ynka minuter trots tjocka sockor.
Aja, tur att jag har min bäste vän värmekudden som kan hålla nedersta delen av benen varma om nätterna.

Så, nu har ni fått kort, väldigt intressant söndagsläsning!   

1a april

Första april och värmen håller i sig. Riktigt skönt måste jag säga att mars är över. Inte för att jag har något emot mars men nu känns det som mycket närmre till sommaren. Och så lite som en månad är det kvar till valborg, oj vad tiden går snabbt!

Och ett aprilskämt råkade man ut för av käre mor som ville vara lite rolig. Pappa blev också utsatt av hennes lustigheter. Men, det hör väl till.

Idag måste jag nog läsa igenom det 30 sidiga musikhäftet som vår musiklärare micke har delat ut och som vi har prov på, på onsdag. SUCK! Notsystemets uppbyggnad är inte direkt något man längtar efter att få läsa om. Och inte har man blivit klokare av att lyssna på teorilektionerna. Det är som rebecca säger- Vi nickar och vi ler, endast för att få gå därifrån någon gång. Micke har nämligen dessutom en tendens att snacka över lektionens 45 minutrar. Eftersom vi har gymnastik direkt efter blir det till att spurta varje gång. Men i veckan har större delen av vår klass bestämt oss för att ha msn-pluggning. Där kanske man iallafall lär sig något!