2007/2008

GOOOOOOOOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!
/Ellinor

Lördag

Ja, nu är julen över och snart även det här året.
Det har varit en väldigt skön och avslappnad vecka och jag har i princip inte gjort någonting. Julafton spenderade jag, som alltid, med familjen och som vanligt tittade vi på kalle anka, åt julbord och öppnade paket. Vi åkte även en runda till stan och tittade om det var någon julstämning där. Som vanligt, de tre senaste åren, var den lilla snön som fanns som bortblåst på julafton. Men, men.

Annars har jag tagit det lugnt, träffat Ellin och rebecca, shoppat mm.

Men det har varit en bra jul och iövermorgon är det nyår. WIHO!

Söndag

Imorgon är det julafton!!

Fredag

Sitter och kollar på ensam hemma med bror och äter godis. Nu kan jag äntligen bara slappna av eftersom det var julavslutning och altså ingen skola på ungefär  två veckor. För kort men underbart.

Igår var jag och ellin på jollas och lovisas avslutning då de båda skulle uppträda och vi var mycket spända. Lovisa sjöng ``Hallelujah`` och det var helt underbart fint. Alla blev helt tysta och hon var superduktig. Lite senare var det Jollas tur för hennes att visa sin stora talang. Hon spelade en deppig tant som grät och hade två repliker ``Är det här ni sitter?`` och ``ööääh`` när någon satte sig på henne. Tårarna sprutade av stolthet och hon var enormt duktig.

Efteråt åkte vi hem och sedan till Lovisa där vi hade för fjärde året lilljul. Nu har vi varit hos alla förutom mig (det blir nästa år). Det är helt sjukt att det gått så snabbt...

Men där lagade vi julbord (jag kom sent, så jag deltog inte så mycket måste jag erkänna), bytte julklappar, gav varandra överraskningar, lyssnade på julmusik, gav våra bidrag till ålmanackan 2008. Men det blev lite misslyckat där eftersom både jag och Rebecca hade fått för oss att göra augusti så juni blev bortglömt. Men det får vi fixa senare. 

Idag åkte vi till Blackeberg där jag och ellin hade avslutning. Lovisa och Rebecca följde med, men Jolla behövde fixa lite saker. När vi kom till skolan var en av mina lärare inne i en ståupp-grej- han var tydligen tomte. Sen var det några som sjöng, Carlos(mattans) blev hedrad för sin snodda mobil, rektorn höll tal och till sist var det långdans då hela skolan fattade händer och dansade (sprang) genom hela skolan och avslutade med raketen.

Efter avslutningen åkte jag,Ellin och Lovisa in till stan där vi träffade Stina då vi skulle fixa pilgrimgrejen, som vi vann i sommras med ``Buggs on the road``-kortet. Jag och Melinda hade bestämt oss för vilka smycken vi skulle ha i onsdags men idag bestämde sig Lovisa och Stina och vi köpte dem äntligen.

Det hör blev ett långt och tråkigt inlägg, men det är mest för att jag ska komma ihåg vilka dagar jag gjort vad.
Men nu ska jag gå och vara social med familjen och titta på ``Bruce den allsmäktige``.

På måndag är det julafton och jag måste hinna få julkänsla. Imorgon ska jag göra något riktigt juligt hade jag tänkt.

 

 


Lucia

Nu är snart lucia över och det har varit väldigt mysigt. Fast början var mindre bra, då man var tvungen att hasa sig upp vid halv sju på morgonen. Utvilad var man med andra ord inte. Speciellt inte eftersom vi somnade vid två, tre-tiden och sömntimmarna blev altså cirka fyra. Dessutom hade Cassandra legat och kastat godsedjur på oss under natten. Stackars johanna som har lite kattfobi trodde att det var annas ena katt (som förövrigt hade tratt på sig, precis som annas andra katt) som attackerade henne och fick hjärtklappning varje gång.
Vi hade ju som sagt lussevak o tänkte baka lite pepparkakor och lussebullar, men det blev inte riktigt så. Istället kollade vi på runt på youtube samt på High School Musical m.m.

Imorse när vi åkte t-banan i mörkret såg vi att de hade placerat marsaler i varje rondell och när vi gick till skolan var det ljusbelyst överallt. Därinne sedan var hela skolan nedsläckt och den var helt tyst när luciatåget kom. De var jätteduktiga och jag fick världens julstämning. sedan var det lussefika och sedan samhälle.

Efter lunch var det dags för curare, och vi bytte om och satte på våra julklappar. I hela gympasalarna kryllade det av människor klädda i allt möjligt. Det äckligaste måste jag nog säga var Blackebergs pizza och kebabgrupp där en utav dem var utklädd till kebab och hade en massa kebebbitar fasthäftade och snörda över hela kroppen. Hehe.

Men vi vann iallafall två av fyra matcher trots att våra rörelser blev något förhindrade genom de stora kartongerna vi hade fastknutna runt magarna. Jag är stolt.

Lucian hade ju varit ännu bättre om jag hade hunnit hem till Jolla sedan där de andra var. Men jag behövde verkligen plugga och var trött som en gris och har faktiskt sovit ett tag när jag kom hem. Och nu är det bums isäng igen så jag kan ta ikapp de timmars sömn jag missat inatt.

Onsdag

Imorgon är det lucia, vilket nog kommer bli jättemys. Men tidigt kommer det bli..Kvart i åtta börjar luciatåget och man måste vara där lite tidigare. Sedan är det lussefika och därefter två vanliga lektioner innan det är dags för curare. Det är en volleybollturnering som pågår varje lucia i skolan. Alla matcher sker i idrottshallarna men sedan är det final nästa onsdag i ljushallen. Stackars satar som hamnar där. Men iallafall vi ska deltaoch vi ska klä ut oss till julklappar, julgrannar mm. Undrar hur det kommer gå med stora bananlådor på kaggarna. Det kommer bli en underhållande syn om någon avv oss slänger oss.

Men nu måste jag gå och packa ihop. Jag ska nämligen till Anna där jag, Cassandra, Johanna och kanske några till ska ha lussevak och sova. Det ska bli väldigt trevligt.

Men som sagt. Det kommer bli ett helvete imorgon när vi ska upp kanske vid sex för att sedan titta på Luciatåget.

Måndag

Förresten.. om någon undrar varför jag har matlagningsbakgrund är det för att det var den juligaste jag hittade som var röd.

Måndag

Ojojoj vilken lättnad. Idag hade vi spanska prov och har därmed inga prov kvar innan jul!! Förra veckan (som nog var den jobbigaste på hela terminen) är avklarad och nu återstår i princip bara naturkunskapsinlämning och en bildgrej till nästa tisdag. Men det är riktigt skönt ändå.
I lördags shoppade jag en massa kläder med mamma, och sedan på kvällen var jag hos Ellinor K där hon firade sin födelsedag som var i torsdags. Men det vart inte jättesent eftersom jag skulle upp och handla julklappar i stan igår med ellin, lov, reb och jolla.
Det var mycket trevligt och jag handlade klart alla julklappar till familjen. Mycket skönt att ha det avklarat.
Årets julskyltning på NK var som vanligt väldigt genomarbetad men lite plottrig. Det var synd att det inte snöade igår för då skulle jag nog fått mycket mer julkänsla. Istället ösregnade det emellanåt, vilket inte var så mysigt. Men, men..
Nu ska jag iallafall åka och träna med ellinor. Ska bli skönt då jag inte tränat på hur länge som helst.

Lördag

Okej, jag skriver lite då, eftersom det är första december idag. Jag har ju inte skrivit något om Kanarieöarna och det känns lite fult att skriva om det såhär ungefär en månad efter att jag kommit hem. Men det var iallafall jätte skönt och det var sol varje dag. Även om en del moln kom fram emellanåt. Men vi tog det lugnt; d.v.s solade, badade i poolen (havet en gång), åt god mat, spelade kort etc. Men det var sammanfattningsvis en mycket efterlängtad vecka.

Nu är det altså tjugofyra dagar kvar till julafton och ungefär en månad kvar till nyår. Men när jag tittar ut genom fönstret får jag inte direkt julkänsla. Det spöregnar ute och inte en glimt snö kan jag se. Fast det är iochförsig inte speciellt överraskande.

Tyvärr har jag dragit på mig en förkylning även om jag är på bättringsväg har och ska jag bara vara inne i helgen så jag blir frisk. Dessutom har vi tre prov  nästa vecka i samhälle, engelska och företagsekonomi. Eller i engelskan ska vi läsa någon text och svara på frågor, så den kan man inte förbereda sig till. Men veckan efter har vi dessutom spanska prov på måndagen och naturkunskaps inlämning på fredagen. Kul att de lägger allt jobbigt i slutet av terminen.

Om tjugo minuter är det repris på julkalendern ``En riktig jul`` där b.l.a. Allan Svensson (från Svensson Svensson) är tomte. Hoppas bara att julkalendern iår är bättre än vad de senaste varit.