Lördag!

Ännu en solig dag har flytit förbi. Fast den är ju iochförsig inte över än.
 
I morse var det lite molnigt när jag vaknade, men nu har det spruckit upp under dagen och även idag har jag suttit ute ett tag och njutit. Fast det är dock något kallare i luften skulle jag tro.
Hoppas inte att värmen vänder bara, det skulle vara typiskt Sverige-väder. Men jag håller tummarna.

Idag har jag inte gjort så mycket, mest varit hemma och kopplat av. Åkte till gamlingen tellus (min kanin) som börjar bli gråhårig. Eller han har ju vart gråhårig hela sitt liv, men extra gråhårig. Han är ju iförsig ungefär 6 bast så de kanske inte är så konstigt, de e väl ungefär 60 år i människoår.

Sedan har jag som sagt varit hemma och slappat.
Och ikväll ska vi grilla. Andra gången för iår tror jag. Det blir alltid så sommar då :P
Får väl se vad som händer ikväll, kanske skulle höras med ellinor och stina.

Har inget roligt att berätta så det får väl räcka här.

Ha en trevlig kväll! :)


fredag!

Åter igen var det härliga och underbara fredag.
Dagen började som vanligt med matte där vi fick öva på tidigare nationella prov, sedan tog vi en skön rast ute i solen där vi passade på att fota eftersom jolla och ellinor tagit med sina kameror. Därefter var det dags för EA där vi hämtade en data och lyssnade på musik och kollade på filmer på toutube d.v.s mc-fastfood rappen, idol (frankrike) och pojkarnas böghög i biblioteket- där den sura bibliotikarien blir galen.

För första gången sedan vi började i åttan slapp vi äntligen springa till stressade pelles nutidskrysset eftersom vi fick sluta tidigare från lektionen innan. Det var skönt!
Paws fyraåriga son olle hade fått följa med till skolan och hans bil eller vad det var (inte skopis & gråvis iallafall) samt någor rund figur fick vara med också. Han var såklart väldigt blyg men inledde sedan en konversation med ellinor om sin imponerande leksak, fast pelle tystade honom och olle återgick sedan till att bli sin fars bihang. 

Till lunch var det typ järpar med ofärdig klyftpotatis till, det var halvgott. Jag, ellinor, rebecca och johanna gick sedan ut och tog kort till vårat bildarbete. Det vart jag som blev fotad samtidig som jag pussade och omfamnade ett träd.
Detta resulterade jag hade barksmak munnen resten av dagen.

På bilden fick vi kolla på en film om design där en irriterande människa deltog, jaja behöver inte gå in djupare på det.

Jag och ellinor slapp städningen en en gång eftersom vi var upptagna med att skära i  vårt bildmaterial. Sedan kom vi läggligt till nästan slutet av städningen, men eftersom alla trasor var upptagna kunde vi ju inte torka. Vad synd. Även lille Olle hjälpte till men när han tyckte han gjort sitt var jag tvungen att ta trasan och hjälpa till. Men efter ett litet tag orkade jag inte och frågade om inte han ville fortsätta lite till. Men så tyckte inte norman att man fick göra och olle berättade istället om hur duktig hans storebror emil är på att städa. Honom tycker jag pelle ska ta med sig tills nästa städning!

Så. Nu tycker jag att jag har gjort en utförlig beskrivning över städningen och dagen. Så nu ska ingen klaga.

Trevlig helg!     

vår!

Hade då skrivit ett hyfsat långt inlägg om lite allt möjligt ,men så försvinner det av något skäl.
Jaja, eftersom det är så vackert väder ute så tänker jag vara glad ändå! Och det var just väder som var mitt huvudämne som jag skrev om, att våren verkligen är här nu, och om det börjar snöa nu skulle jag slita av mig öronen. (eller, kanske inte, men arg skulle jag bli)
Iallafall, det är sol och jag är glad!!


Intressant

Genetik och genteknik är liksom typ allt annat som har med no inte riktigt min grej!
Ville bara ha det sagt.

sommartid

Varför kan det inte bli sommar utan att man måste ställa fram klockan och förlora en hel timme?

lördag!

Här sitter jag med datan som min närmaste vän o skriver. Vad positiv jag låter. Sorry.

Men det är väl ungefär så min dag har sett ut; kollat på tv, lekt me datan och läst tidningar. Egentligen skulle jag behövt plugga en hel del eftersom vi har no-prov och inlämning på torsdag och jag har inte ens börjat. Jag lyfte upp boken t.o.m men där tog det stopp.. och de e väl de närmsa plugg ja kom idag.
Men tycker att jag förtjänade lite pluggfritt efter två tunga prov i veckan, så jag tänker inte ha dåligt samvete.

Igår kväll såg jag, Ellinor, Lovisa och Johanna på film hos lovisa. Det blev jag och ellinor som fick hura då stackars lovisa går på kryckor och johannas mat var sen. Så jag knallade ner till preem där jag mötte upp min käre vän. Vi hade bestämt i förväg att den här gången skulle vi inte stå och vela i trekvärt utan kära ett blixtbeslut. Och det började bra, vi fick syn på american pie 5- the naked mile. Även om de är nästan likadana är dom roliga dom där. Så vi tog den, nöjda med vårt snabba beslut. men då fick ellinor syn på ``säg att du älskar mig`` som vi båda har velat sett ett tag. Så satt vi fast. Vågar som vi är. 
Efter en lång stund av velande hit och dit bestämde vi oss tillslut för american pie. Men sen var det dags för att välja godis, vilket dock gick något snabbare.

Sen begav vi oss hem till lovisa där hon hade gjort så fint så. Sen kom jolla o vi knäppte på filmen.

Filmen handlar om Eric Stifler, som är kusin till Steven och Matthew Stifler.

Eric känner att han ligger illa till när han är på väg att bli den förste Stifler genom tiderna som inte förlorat oskulden innan han gått ur high school. När han då får en uppmuntrande tillåtelse till en skuldfri helg av sin flickvän Tracy  beger sig han och hans vänner Cooze  och Ryan ( till universitetet där Erics kusin Dwight Stifler går.

Där bestämmer dom sig för att springa den årliga "Naked Mile", där hundratals studenter springer nakna på gatorna, och det blir den vildaste helgen någonsin.


Ja.. som sagt var den väl ungefär som alla andra dessa filmer och ganska förutsägbar. Men den var underhållande och sådär pinsamt rolig. 

Men, men.. nu ska jag väl kolla om det går något bra på tv. Såg inte ut som de i tv-tidningen men får se vad jag hittar.

Bye! 


 


sjuk

Japp.. den här veckan har jag framförallt tillbringat hemma p.g.a en rejäl förkylning.. men jag ska inte klaga. Det är ju inte direkt outhärdligt att slippa den stora betongbyggnaden i ett par dagar.  Fast jag tycker tv ska tänka lite mer på de som är hemma och är sjuka och vill se på något annat än repriser, lyckochansen och dubbelt upp av våra bästa år. Funderar på om jag ska skapa en ny kanal när jag blir äldre där det bara finns bra program som är speciellt anpassade till de sjuka och uttråkade. Det återstår att se...

Igår fick jag iallafall hasa mig upp ur sängen tidigt eftersom vi hade so-prov på 1a och 2a världskriget, ryska revolitionen, mellankrigstiden och sverige under krigsperioden. Detta har vi hållt på med ända sedan vårterminen började. Även om det var ett väldigt intressant område är det så jäkla skönt att det är över. 
Tycker att so-provet var nog med prov för en vecka. Men icke, ett matteprov har dom lyckats pressat in imorn också som våra utmattade hjärnor ska behöva ominstallera sig till. Vad synd att man är sjuk då, men får väl se om jag orkar imorn eller inte.

Men, men.. måste väl ta mig i kragen och räkna lite algebra om jag nu orkar imorn..

Bye!  

Back on track!

Hejsan!

Ja då kanske ni undrar varför ja inte skrivit här på typ två veckor. Den enkla förklaringen är att jag helt enkelt glömde bort lösenordet. Så kan de gå..

Men, nu är jag iallafall tillbaka till numera våriga Sverige.

Det var super i Mallorca och mycket varmare än det var i här hemma vid den tiden. Iochförsig gick en del mallorcaner (eller vad de heter) runt i tjocka jackor och kängor, men sen är dom ju bortskämda med värmen.

Första dan där skjutsade Monica runt oss så vi fick se en del av ön och jag blev alldeles spattig över att slippa det grå vädret och slasket. I en av byarna som vi stannade vid åt vi den typiska spanska rätten paella, vilket fick mig att känna mig riktigt spansk. 

På kvällen skulle vi hyra film vilket jag tycker alltid är väldigt svårt eftersom jag lider av beslutsångest. Men nu var det ännu svårare, då vi skulle hitta en engelsk film med svensk text och typ 90% är dubbade där. De två enda filmerna vi hittade var familjefilmer om hundar som blev människor. Så det fick bli en av dem som handlade om en jobbtokig pappa som råkade få i sig en spruta så han då och då förvandlades till en hund. Intressant.
Jaja, Nog om filmhyrningen!

De andra dagarna spenderade vi genom att vara på stranden, bara ta det lungt och åka in till palma där vi ägnade oss en del åt shopping. Jag hann iallafall konstatera att det är en väldigt fin och charmig stad.

Det va ganska deppigt när det var dags att åka hem igen, speciellt när man möttes av ett kallt, och ruggigt Sverige.
Men nu börjar det likna vår här också så jag klagar absolut inte.